Za nami pierwszy w drugim półroczu próbny egzamin praktyczny, który odbył się w naszej pięknie
wyposażonej pracowni gastronomicznej. Wszyscy uczniowie trzecich klas Branżowej Szkoły I stopnia
przystąpili do próbnego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie – kucharz. Egzamin
odbył się w dwóch turach: 07 kwietnia 2022 roku swoje zadanie wykonywała klasa 3d licząca osiem
osób, zaś 13 kwietnia 2022 roku – klasa 3b w składzie siedmioosobowym. Pod czujnym okiem
nauczyciela praktycznej nauki zawodu – uczniowie wykonywali zadanie zgodnie z podaną recepturą –
po dwa zestawy potrawy składającej się z kotletów z kaszy jęczmiennej i jajek, dipu pomidorowego i
surówki z rzodkiewki. Aby zaliczyć zadanie należało zdobyć co najmniej 21 punktów to granica
zdawalności czyli 75%. Większość z uczniów bez problemu poradziła sobie z wykonaniem zadania i
zmieściła się w wyznaczonym czasie 150 minut. Kolejne próby przed nami. Działamy i nie przestajemy ćwiczyć podczas zajęć praktycznych.
 

Galeria Google

 


 

Skip to content