Nasz ostatni dzień w Westerlo rozpoczęliśmy od przejażdżki powozem konnym w kierunku organicznej farmy #debiohoeve, gdzie czekała na nas gra terenowa. W czterech punktach wykonywaliśmy ciekawe zadania dotyczące zdrowego odżywiania. Nagrodą za ciężką pracę zarówno umysłową, jak i fizyczną była torba świeżych, ekologicznie uprawianych warzyw i owoców, którą otrzymał każdy uczestnik. Następnie wyruszyliśmy do szkoły naszych gospodarzy #Tongelsboss, by pod okiem szefa Petera ugotować dwudaniowy obiad ze zdobytych warzyw. Jedna drużyna przygotowywała zupę, druga danie główne składające się z grillowanego bakłażana, kaszy oraz surówki z buraka, jabłka i pietruszki. Po godzinie intensywnej pracy w kuchni, wspólnie zasiedliśmy do posiłku. W tym momencie poczuliśmy już zupełne zgranie zespołu i brak bariery językowej. Podziękowaniom i dobrej zabawie nie było końca. Po jedzeniu trzeba było spalić kalorie więc rozpoczęły się tańce. Przecież nic lepiej nie integruje społeczności #Erasmus niż wspólna zabawa. Na zakończenie były uściski, sesja zdjęciowa i wymiana numerów telefonów. Jak dobrze, że za dwa tygodnie spotykamy się w #Ysgol_y_Deri_Penarth

Skip to content