Dnia 28 kwietnia po raz kolejny uczniowie klasy 3b Zasadniczej Szkoły Zawodowej przystąpili do próbnego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie kucharz. Uczniowie po wylosowaniu stanowisk pracy rozpoczęli przygotowywać zestaw obiadowy składający się z zapiekanki ziemniaczanej z pieczarkami, sosu beszamelowego oraz sałaty ze śmietaną.

Każdy z uczestników z werwą zabrał się do pracy, efektem były wspaniale przygotowane i smaczne potrawy – etapy ich produkcji można prześledzić na wykonanych podczas egzaminu próbnego
zdjęciach.

Uczniowie oceniani byli indywidualnie przez komisje w składzie: Urszula Treder i Dagmara Maciejewska, która oceniała:

– Przygotowanie uczestników do egzaminu
– Przestrzeganie kolejności etapów
– Zachowanie czystości na stanowisku pracy
– Ocenę walorów smakowych
– Ocenę wizualną produktów
– Ekspedycję potraw

Skip to content