Tydzień zielonego warzywa

„Tydzień zielonego warzywa”- pod takim hasłem w ubiegłym tygodniu gotowali uczniowie Szkoły Przysposabiającej do Pracy.

Tydzień zielonego warzywa

[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_2017-05-16-14-52-01.jpg]570SAMSUNG
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_2017-05-17-08-17-12.jpg]510SAMSUNG
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_2017-05-17-10-00-48.jpg]500SAMSUNG
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_2017-05-19-09-35-41.jpg]480SAMSUNG
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_2017-05-19-10-26-24.jpg]470SAMSUNG
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_18554066_1305443606157953_239809307_o.jpg]310
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_18575138_1305443129491334_470544482_o.jpg]310
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_18575804_1305443256157988_2092321826_o.jpg]280
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_18575893_1305443569491290_1673623554_o.jpg]300
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_18596253_1305443442824636_458763171_o.jpg]260
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_18618441_1305443666157947_846279538_o.jpg]360
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_20170518_120733.jpg]410
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_20170518_120739.jpg]470
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_20170518_124511.jpg]310
[img src=http://www.sosw-wejherowo.pl/wp-content/flagallery/tydzien-zielonego-warzywa/thumbs/thumbs_20170518_125003.jpg]400

W ramach programu Trzymaj formę nauczyciele kultury żywienia przeprowadzili w swoich klasach zajęcia dotyczące wartości odżywczych warzyw, podkreślając jednocześnie dlaczego warto jadać właśnie te zielone. Po części teoretycznej uczniowie przystąpili do gotowania i pod bacznym okiem Pań: Wandy Politowskiej, Agnieszki Papke i Anety Chrustowskiej powstały pyszne zielone dania. Klasa III a postawiła na zupę krem z brokułów, klasa I-III a zrobiła wiosenną sałatkę z sosem winegret, klasa I-III c przyrządziła sałatkę z awokado, klasa I-III d pierożki z brokułami a klasa I/II b zupę z zielonych warzyw. Wszystkie propozycje kulinarne nie tylko wyglądały bardzo apetycznie ale również wspaniale smakowały.