Targi gastronomiczno – spożywcze GASTREM
W dniu 13 kwietnia 2016r uczniowie klas 1b, 2b i 3b zasadniczej szkoły zawodowej o profilu kucharz mieli okazję uczestniczyć w kolejnej edycji targów gastronomiczno-spożywczych organizowanych przez firmę GASTREM w hotelu IBIS STYLES w Redzie.
Celem targów, podobnie jak w poprzednich latach była konsolidacja środowiska hotelarsko-gastronomicznego oraz prezentacja najnowszych trendów w dziedzinie wyposażenia współczesnej, profesjonalnej gastronomii. Na miejscu nasza młodzież mogła zapoznać się z nowoczesnymi technikami gotowania, najnowszymi trendami w gastronomi, podstawowymi technikami kuchni molekularnej oraz prezentacją urządzeń oraz sprzętu, wraz ze szkoleniem na temat ich efektywnego wykorzystania.
Ale najfajniejsze było gotowanie na żywo! Tego dnia w ramach targów przeprowadzono konkurs dla szkół gastronomicznych „Młode talenty”. To praktyka zawodowa sprawia, że uczymy się najwięcej!
Z ciekawością podglądaliśmy młodych kucharzy podczas konkursu kulinarnego.
Na pewno wybierzemy się w przyszłym roku!!!
Opiekunki wyjazdu – Agnieszka Papke, Dagmara Maciejewska i Urszula Treder