Targi gastronomiczno – spożywcze GASTREM

W dniu 13 kwietnia 2016r uczniowie klas 1b, 2b i 3b zasadniczej szkoły zawodowej o profilu kucharz mieli okazję uczestniczyć w kolejnej edycji targów gastronomiczno-spożywczych organizowanych przez firmę GASTREM w hotelu IBIS STYLES w Redzie.

   Celem targów, podobnie jak w poprzednich latach była konsolidacja środowiska hotelarsko-gastronomicznego oraz prezentacja najnowszych trendów w dziedzinie wyposażenia współczesnej, profesjonalnej gastronomii. Na miejscu nasza młodzież mogła zapoznać się z nowoczesnymi technikami gotowania, najnowszymi trendami w gastronomi, podstawowymi technikami kuchni molekularnej oraz prezentacją urządzeń oraz sprzętu, wraz ze szkoleniem na temat ich efektywnego wykorzystania.

Ale najfajniejsze było gotowanie na żywo! Tego dnia w ramach targów przeprowadzono konkurs dla szkół gastronomicznych „Młode talenty”.  To praktyka zawodowa sprawia, że uczymy się najwięcej!
Z ciekawością podglądaliśmy młodych kucharzy podczas konkursu kulinarnego.

Na pewno wybierzemy się w przyszłym roku!!!

Opiekunki wyjazdu – Agnieszka Papke, Dagmara Maciejewska i Urszula Treder

 

Skip to content