Kulinarne doświadczenia ze zdrowiem w tle 🙂
W ramach projektu: ”Trzymaj Formę” uczniowie klasy II/IIIb G ZET z dużym zaangażowaniem biorą udział w zajęciach w pracowni gospodarstwa domowego.
Wraz z nastaniem drugiego semestru uczniowie uczą się zdrowych nawyków żywieniowych. Na pierwszy „ogień” poszła marchewka i jabłko. W prosty sposób przyrządzili zdrowy, bo bez żadnych konserwantów – sok marchwiowy i najsmaczniejszą na świecie surówkę z tartych jabłek i marchewki. Jak przystało na dobrych kolegów – na degustację samego zdrowia młodzież zaprosiła swoich młodszych kolegów z klasy I/II SP.
Po tygodniowych oczekiwaniach na zajęcia kulinarne – nadeszła pora na kolejne zdrowe wyzwanie. Tym razem była to sałatka owocowa. Nie tylko smaczna, ale również bardzo ładna, bo kolorowa.
Wychowawca klasy
Rita Leszczyńska